Lähtökohtana tälle vuosiprojektille (4.7.2011 - 13.7.2012) oli testimielessä kuukauden valmistumisajalla juostu Cooperin testi, jonka tulokseksi osaltani tuli 2725 metriä. Sitä ennen takana oli vain salibandyä kerran viikossa, eikä oikeastaan varsinaista juoksua-juoksua. Ajatus lenkkeilyn aloittamisesta ja siten viikkoliikunnan lisääntymisestä tuntui loogiselta tieltä kohti Cooper-tuloksen parantamista.

Vuoden mittaan kertyi liikunta-aktiviteetteja seuraavasti:
juoksu 34
saba 30
hiihto 11
sulis 3
stepperi 3
kävely 1
kössi 1
beach volley 1
laskettelu 1

Lisäksi lasten kanssa tuli liikuttua varsin aktiivisesti sekä työmatkapyöräiltyä yli 300 kilometriä.

Kahden viikkoaktiviteetin tavoitteesta jäin melko paljon, sillä lopulliseksi määräksi tuli 1,6 aktiviteettia/viikko. Sekin vaati aika ajoin erityistä järjestelemistä, joten kahden aktiviteetin viikkokeskiarvo ei tunnu tällä hetkellä kovin realistiselta. Siitä huolimatta orientoiduin "harjoittelun" vievän suorituskykyä ainakin jonkun verran eteenpäin.
 
Heinäkuun alussa oli vihdoin saapunut h-hetki ja edessä oli vuosiprojektin päättävä Cooperin testi. Sää oli tyypillinen tämän kesän keli: vettä tuli taivaan täydeltä. Siitä huolimatta aikataulusta ei tingitty ja rata kutsui juoksijoita. Ja eikun matkaan, mutta...

...Cooper testin tulos, 2600 metriä, tuntui ennakkoasetelmiin verrattuna todella heikolta. Mitä tapahtui, miksi juostut kilometrit ei näkyneetkään tuloksessa!?!

Nopean arvion mukaan olosuhteilla oli oma vaikutuksensa, mutta lopputulos oli silti varsin kaukana tavoitteesta, kun jäin jälkeen edellisen kesän tuloksestakin. Toinen, hiukan pidemmälle viety ajatuksenkulku on se, että liian kovalla rasituksella, lähes maksimitehoilla, tehdyt juoksulenkit eivät loppupelissä kehittäneet kuntoa. Kolmas, itselleni kenties se uskottavin, syy voisi olla jonkinlainen henkisen ja fyysisen tilan välimaastossa leijaillut väsymys- tai ylirasitustila. Ammattilaiset saattaisivat puhua ylikunnosta, itse en ehkä kuitenkaan.

Yleisesti ottaen projektia voidaan pitää onnistuneena, vaikka lopputulokset eivät olisi odotetun kaltaiset, niin tässäkin tapauksessa: suhteeni perusjuoksemiseen on muodostumassa, jos nyt ei rakkaussuhteeksi, niin poispäin puhtaasta vihasuhteesta. Näillä mennään kohti uusia seikkailuja!

ps. aktiviteettiraportointi jatkuu Sports Trackerin puolella