Testipäivä valkeni heti aamusta pilvettömänä ja lämpöaalto syöksyi päälle heti ulko-oven avattuaan.

Treffit kaverin kanssa oli sovittu puoleksi päiväksi paikalliselle urheilustadionille. Sain tehtyä onnistuneen lämmittelyn, kun olin kentällä jo puolta tuntia aikaisemmin. Kaveri tuli paikalle istuttuaan pari tuntia autossa.

Menneen kuukauden juoksujen perusteella ennakoin olevani selvä haastaja ja mielelläni annoin vetovuoron kaverille, jolla oli tarkoitus lähteä heti alusta ravakkaa vauhtia. Vauhtia tosiaan piisasi, sillä eka kierrosaika 1min 37s lupaili 2970 metrin lopputulosta. Toisella (1:42), kolmannella (1:43) ja neljännellä (1:46) kierroksella meno tasaantui, ja onnistuin kuin onnistuinkin roikkumaan kaverin perässä. Viidennellä kierroksella (1:48 => 2670m) askel alkoi painamaan ja kuudennella kierroksella (1:43) aloin selvästi jäämään kyydistä. Seitsemäs kierros oli molemmilta menijöiltä varsinaista taistelua, joka huipentui kaverin dramaattiseen kaatumiseen noin kahdentoista minuutin kohdalla. Tulkitsin ajan loppuneen ja lyyhistyin nurmikolle.

Lopputulokseksi tuli kaverilla 2775m ja mulla 2725m. Olen erityisen hämmästynyt tuloksestani, optimistinenkin tavoite oli selvästi vaatimattomampi. Juoksua varmasti helpotti merkittävästi se, että sai juosta toisen vetämänä, mutta myös ennakkoluuloton asenne oli edesauttava tekijä.

Palautuminen rääkistä tapahtui saunoen ja järvessä lilluen. Kokonaisuudessaan hieno kokemus, ensi kesänä uudestaan!